Skip to main content

Belangrijk om te weten

Lees deze informatie betreft de mogelijkheden om eventuele terleurstellingen te voorkomen. 

Waar staat 123spoedrijles voor?

Wij passen de 123 formule toe. 1 = eerst theorie halen 2 = praktijk halen 3 = rijbewijs halen.

En dat kan met spoed of een rustiger tempo. Ons advies is een spoedopleiding, omdat je minder rijlessen nodig hebt, snel leert en als resultaat snel je rijbewijs haalt. Kinderen die fietsen wil leren doen dat ook met spoed en niet één uurtje peer week.

Welke rijopleiding kies je?

Een rusitig tempo
Wil je één rijles per week, omdat je nog niet geslaagd bent voor het theorie-examen, dat kan. En als je het theorie-examen gehaald hebt, daarna het tempo verhogen naar spoedopleiding. Dat is mogelijk. Hou wel rekening dat wij een planning hebben, daarom is het verstandig om dit vooraf te bespreken om zo teleurstellingen te voorkomen.

Een spoedopleiding

Onze specialisme is een spoedopleiding geven. Het voordeel is dat je sneller leert en voordiger uit bent, dan 1 x per week een rijles te nemen. Je kunt bij ons zelfs 2 x per dag rijlessen nemen, in de ochtend en in de middag of in de ochtend en in de avond om maar een voorbeeld te noemen. Je kunt kiezen uit 50, 60, 90 of 120 minuten rijles. Onze voorkeur gaat uit naar de eerste rijlessen van 60 minuten om te wenen aan de auto en daarna verhogen naar 90 minuten. Meestal wordt het praktijkexamen al aangevraagd bij de eerste rijles, mits je geslaagd bent voor theorie-examen en gezondheidsverklaring positief is.

Ben je gezond?

Gezondheidsverklaring
Voor het aanvragen van een praktijkexamen bij het CBR moet je gezondheid wel positief zijn, anders loopt de aanvraag vertraging op. Helaas weet niet iedereen dat. Naast het machtigen van onze rijschool moet je ook bij het CBR een gezondheidsverklaring invullen en betalen (41 euro). Als je alle vragen met 'nee' hebt ingevuld is er niets aan de hand, maar als je een vraag met 'ja' invult dan kan de aanvraag vertraging oplopen. Heb je een beperking of aandoening bijvoorbeeld op het gebied van autisme, ADD of ADHD dan kan het wel enkele maanden duren, je moet ook een afspraak maken bij een psycholoog. Deze kosten (ongeveer 250 euro) moet je zelf betalen, plus de kosten van een gezondheidsverklaring.

Heb je hulp nodig? Wij adviseren je graag.

Voorkomen is beter dan genezen. Regel dit optijd!!!

Hoe praktijkexamen aanvragen?

Rijschool machtigen

Naast de gezondheidsverklaring moet je onze rijschool ook machtigen (toestemming geven) bij het CBR. Wij staan als rijschool geregistreerd bij het CBR, dit nummer is 6911N2. 

Nog theorie-examen doen?

Zelfstudie

Koop via onze website een theorieboek van Start & Finish met daarbij een online pakket van meer dan 950 examenvragen. Dat kost 36,50.

Online theoriecursus

Dit bestaat uit: 10 theorieles video's, een cursusboek (e-book), toetsvragen per hoofdstuk en meer dan 950 examenvragen. Drie pakketten zijn beschikbaar, 1 maand geldig voor 39,50 euro, 2 maanden geldig voor 49,50 en 3 maanden geldig voor 59,50.

Klassikaal theoriecursus

Via google kun je verschillende aanbieders vinden. De prijs voor een dagcursus is 99 euro plus 41 euro theorie-examen kosten.

Aanrader!

De beste keuze is een online theoriecursus, want het is voordeliger en jij bepaalt zelf wanneer jij leert. Het kan zelfs in één dag als je wilt, maar dat bevelen we niet aan. Na één dag ben je al 70 % van de leerstof vergeten.

Wat houdt een proefles in?

Proefles

Een proefles bij ons is gratis en geheel vrijblijvend, dus als je niet doorgaat hoef je het ook niet te betalen. 

Een proefles is bedoeld als kennismaking met je rijinstructeur en met de auto. Je rijdt ongeveer 45 minuten en er blijft 15 minuten over om de proefles te evalueren en we bepreken de plan van aanpak. Tevens geven we uitleg over de instructiekaart en de manier van rijles geven. We maken een inschatting van hoeveel rijlessen je nodig hebt. 

Het rijden

Je instructeur gaat met je rijden, meestal mag je zelf gasgeven, remmen, sturen, richtingaangeven en er wordt een oefening gedaan met de koppeling om je motorrieke vaardigheden te testen. 

Hoeveel rijles heb je nodig?

De beste inschatting die wij kunnen geven is na 5 uur rijles, omdat we dan je motorrieke en inzichtellijke vaardigheden veel beter kunnen inschatten. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het geven van een spoedopleiding, is onze ervaring dat je zelf met 25 uur je rijbewijs kunt halen. Dat betekent wel, dat je veel rijlessen moet nemen in een korte tijd.

Het landelijke gemiddeld is 45 uur rijles, dus je bent geen uitzondering als je meer dan 25 uur rijles nodig hebt.

Hoelang duren de rijlessen?

Een rijlespakket bestaat uit 20 x 50 of 30 x 50 of 40 x 50 minuten. Dat is omdat je ons beter kunt vergelijken met andere rijscholen die ook zulke rijlespakketten hebben. Dat is wel zo eerlijk. Let er ook op dat er rijscholen zijn die rijlespakketten hebben met 60 minuten. 

Onze voorkeur gaat uit naar de eerste rijlessen van 60 minuten en daarna van 90 minuten rijles. Je moet wennen om achter het stuur te zitten. De totale minuten per rijles worden genoteerd, totdat je bijvoorbeeld 1500 minuten (30x50) vol hebt gereden. Ook belangrijk is dat een korte pauze, zoals: tanken of koffie pakken bij het CBR niet jouw tijd is, wij trekken dit af van je rijles tijd. Wel zo eerlijk vinden wij.

Waarom gratis herexamen?

Wij geven een gratis herexamen, omdat wij gegarandeerd een goede rijopleiding geven. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en dat spreekt voor zich. Wij vinden dat zakken een gemiste kans is. En door een herkansing heb je minder stress, waardoor de kans groter is om toch de eerste te slagen. 

Waarom geven sommige autofabrikanten 12 jaar garantie op een nieuwe auto? Omdat ze een slechte auto leveren, nee toch. Daarom geven wij ook een eenmalige garantie, een gratis herexamen.

Gegarandeert goed, betrouwbaar en eerlijk daar staat 123spoedrijles voor. 

Werken jullie met algemene voorwaarden?

Ja, want zo kun je heel wat problemen voorkomen.

Artikel 1: Cursist.

1.1 Rijles nemen geldt vanaf 16,5 jaar.

1.2 Je dient een geldig legitimatiebewijs te hebben tijdens de rijlessen.

1.3 Het is niet toegestaan om in de lesauto te roken.

Artikel 2: Rijlessen.

2.1 Een gratis proefles is éénmalig.

2.2 Een gemaakte afspraak (rijles) dient 24 uur van tevoren te worden afgezegd.

2.3 Bij te laat of niet verschijnen op de afgesproken dag, tijd en plaats wordt 50 minuten in rekening gebracht.

2.4 Het afzeggen van een rijles wordt persoonlijk of telefonisch gedaan. Het afzeggen via een sms of Whatsapp wordt geaccepteerd alleen als deze is ontvangen met een bevestiging.

Artikel 3:  Instructeur.

4.1 De rijinstructeur kan binnen 24 uur een rijles afzeggen, door ziekte, privé omstandigheden, familie omstandigheden, slechte weersomstandigheden of door een technische storing aan de auto.

Artikel 4:  Lesauto.

3.1 De lesauto is volledig verzekerd met een inzittenden verzekering.

3.2 Autogordels zijn voor en achterin verplicht. Indien je de autogordels achterin niet gebruikt, ben jezelf aansprakelijk voor een bekeuring of word letsel schade door ongeval of door een ingreep niet vergoed.

3.3 Voor verkeersovertredingen is de rijschool aansprakelijk. De rijschool is niet aansprakelijk als je tijdens het besturen van de lesauto mobiel belt of het vasthouden van een mobiele telefoon. Zit je achterin en wil je graag bellen of je wordt gebeld, vraag dit om dit mogelijk is.

3.4 De rijschool is niet aansprakelijk als je rijdt onder invloed van medicijnen, drugs, alcohol of andere middelen die nadelig zijn voor het berijden van de lesauto.

Artikel 5: Betaling.

5.1 Alle rijlessen worden vooraf betaald, dus achteraf betalen is niet mogelijk.

5.2 Het praktijkexamen buiten het rijlespakket wordt alleen aangevraagd als het praktijkexamen is betaald.

5.3 Indien je een rijlespakket neemt met een aantal afgesproken rijlessen, kan het voorkomen dat je meer rijlessen nodig hebt. Hoeveel rijlessen je inmiddels hebt genomen, dien jezelf regelmatig te controleren of na te vragen bij je rijinstructeur. Alle extra rijlessen worden betaald voor het praktijkexamen. Indien deze betaling niet is voldaan voor het praktijkexamen, wordt het praktijkexamen geannuleerd.

5.4 Wanneer je een betaling ondanks twee keer een waarschuwing niet nakomt, schakelen wij een incassobureau in. Deze zal op rechtelijke wijze het verschuldigde bedrag in rekening brengen inclusief de gemaakte kosten.

Artikel 6: Praktijkexamen.

6.1 De rijschool neemt persoonlijk contact met je op voor het maken van een praktijkexamen. De rijschool maakt samen met je een afspraak, deze afspraak kan niet worden geannuleerd. Ruiling is eventueel mogelijk met een andere cursist, als dit niet mogelijk is brengt de rijschool het praktijkexamen in rekening. Tevens ben je ook zelf verantwoordelijk voor een geldig legitimatiebewijs en een geldig theoriecertificaat voor het praktijkexamen. Als een examen daardoor niet afgenomen kan worden zijn deze kosten voor eigen rekening.

6.2 Een praktijkexamen annuleren is alleen mogelijk bij verhindering door ernstige ziekte of overlijden naaste familielid. Hierbij is dan een verklaring van uw huisarts vereist.

6.3 Door  weersomstandigheden kan het CBR een praktijkexamen uitstellen. Het nemen van extra rijlessen tot aan het uitgestelde examen wordt niet vergoed door het CBR of de rijschool.

6.4 Door een technische storing of door een aanrijding kan een praktijkexamen afgelast worden.

De rijschool vergoedt u in dit geval een nieuw praktijkexamen met daarbij 3 rijlessen van 60 minuten.

6.5 Een gratis herexamen geldt alleen bij rijlespakket 30 en 40 en als er voldoende rijlessen zijn genomen om voor de eerste keer praktijkexamen te doen. Een gratis herexamen is éénmalig en geldt alleen voor een normaal regulier praktijkexamen. Voor een bnor of faalangst examen geldt een extra toeslag.

Artikel 7: Theorie-examen.

7.1 Een theorie-examen klassikaal of individueel wordt alleen aangevraagd als het examen is betaald.

7.2 Theorie-examen individueel die door de rijschool wordt gereserveerd, kan niet worden geannuleerd.

Artikel 8: Algemeen.

8.1 De rijschool is niet aansprakelijk voor het niet correct of niet volledig invullen van een eigenverklaring.

8.2 De toepasselijkheid van eventuele andere voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

8.3 Op de rechtsverhouding tussen cursist en 123 Spoedrijles is bij uitsluiting Nederlands Recht van toepassing.